Paard in balans

Trainingtechnieken

Loswerken en grondwerk:

Loswerken en grondwerk, Ursula en Flame

Dit trainen we meestal in een longeercirkel of een kleinere afgezette ruimte. Via lichaamstaal geven we het paard opdrachten, ook kunnen we touwhalster en stick gebruiken. Je leert goed naar je paard te kijken en het geven en opbouwen van hulpen. Je werkt aan leiderschap, vertrouwen en respect.

Werken aan de hand:

Werken aan de hand, Anita en Sam

Via werken aan de hand leer je het paard zijn lichaam op de juiste wijze te gebruiken zonder dat er een ruiter op zijn rug zit. Het paard leert de juiste spieren te spannen en de bovenlijn te stretchen. Het paard kun je op deze manier al oefeningen aanleren en hierin sterker en buigzamer te worden, terwijl jij leert de oefeningen te begrijpen. Zo werken we al aan rechtrichten en verzamelen zonder storend ruitergewicht.

Longeren:

Longeren, Anita en Sam

Dit is eigenlijk een stukje werken aan de hand maar dan op 'afstand'. Het paard leert in buiging en met zelfhouding het binnenachterbeen onder de massa te plaatsen. Het voordeel van longeren is dat ook aan de galop kan worden gewerkt. Longeren is dus veel meer dan het paard oeverloos rondjes laten rennen.

Rijden:

Rijden, Anita en Sam

Het rijden bestaat uit rechtrichtende en verzamelende arbeid, afgewisseld met het vrije voorwaartse bewegen, zodat er geen verzuring van de spieren optreedt. De aandacht gaat uit naar het leren voelen, dus het observeren en vandaar naar het produceren, het beinvloeden van de bewegingen van het paard. Ook het leren van een goede onafhankelijke zit staat op het programma.

 

Natuurlijk is alles maatwerk. Elk paard en elke ruiter is uniek. Daarom bepalen we samen waar we aan werken en hoe we daaraan gaan werken.

 

Rijden, Anita en Sam

 
date